Godis utan tillsatt socker

Godis till helgen! På EASIS hittar du godis utan tillsatt socker. På den här sidan hittar du allt från karameller, godis, tandkött samt mycket annat bra till din godisskål. Njut av det med gott samvete    

Sockerfritt godis

Här hos oss hittar du det du kallar för sockerfritt godis, men det är viktigt att påpeka att det inte är godis utan socker, utan det är godis utan tillsatt socker. Idag finns det en hel del godis som är så att säga helt sockerfritt där man då valt att använda sig av sötningsmedlet Malitol. Dock är detta sötningsmedel inte så bra för kroppen då det höjer blodsockret. Därför har vi på EASIS inga godis med Malitol. Vårt godis tillverkas i första hand med kostfiber som fyllmedel i stället för socker eller i kombination med sötningsmedlet erythitol som är kalorifritt och inte påverkar blodsockret.

Vad är egentligen godis utan socker?
Godis utan socker innebär att det inte finns extra tillsatt socker. Man har istället valt att söta med olika typer av sötningsmedel. Godis som är så kallat utan socker, de har vanligtvis färre kalorier än vanligt godis, men de är aldrig helt utan. De innehåller även kolhydrater.  Så är det så att du är ute efter att äta så lite kolhydrater och kalorier som möjligt, så innebär det att du inte kan mumsa i dig hur mycket godis som helst, även om det står att den är sockerfri. Det är alltid bra att läsa innehållsförteckningen, där det alltid står specificerat.

När man sötar godis utan socker, så används olika sockeralkoholer. Det kan då bland annat vara maltitol, erytritol, laktitol, mannitol, sorbitol och så vidare. Vi på EASIS använder oss inte av sockeralkoholer som påverkar blodsockret och innehåller kalorier, Vi använder istället fibrer som fyllmedel, erytritol och intensivsötningsmedel.

Ät med måtta
Om du känner att du vill vara hälsosam i ditt val av godis, så är ju det bra att välja godis som är utan tillsatt socker. Men för den sakens skull innebär inte det att du kan äta massor av det varje dag. Godis, med eller utan socker ska alltid ätas med måtta och inte varje dag!

Varför dra ner på vanligt godis?
När du köper vanligt godis, så innehåller de ofta en hög andel med socker. Den typ av socker som ofta finns i godis, choklad, kakor, glass och läsk, de ger dig enbart energi, alltså kalorier. De har inga andra ämnen som behövs för kroppen. När det gäller kolhydrater och sockerarter som finns i frukt eller andra livsmedel så har de även ofta andra viktiga fibrer, vitaminer och andra näringsämnen med. Det gör dem lite nyttigare.

Det du kan göra, är att satsa på att byta ut det vanliga godiset mot det godis utan tillsatt socker som vi på EASIS har att erbjuda. Våra produkter smakar bra och sötas på det sätt som är lämpligast beroende på vad det är för produkt.

Olika typer av sötningsmedel
Sötningsmedel används idag en hel del inom livsmedelsindustrin. Dessa har dock olika egenskaper. En del av dem är väldigt koncentrerade och det för att ge den där söta smaken. Det är bland annat aspartam, cyklamat, sucralose, acesulfam kalium, sackarin och stevia (stevioglykosider) som har den egenskapen och dessa används ofta i kvarg, yoghurt, läsk och andra drycker. Sedan finns det sötningsmedel som bidrar för att ge volym och smak. Det i bland annat halstabletter och sockerfritt godis. Då är det ofta så kallade sockeralkoholer såsom xylitol, sorbitol och maltitol som används. Dessa kan dock ha en laxerande effekt, samt att de även bidrar med en del kalorier. Dock är det bättre för tänderna än vanligt socker.

Erytritol är också en sockeralkohol, men skiljer sig från de andra då det inte bidrar med kalorier och inte påverkar blodsockret.

Köp godis utan tillsatt socker hos oss
Hos oss hittar du godis utan tillsatt socker så väl som vi har snacks utan tillsatt socker.

Vi på EASIS lägger stor vikt vid att söta våra produkter på det sätt som är mest lämpligt, så att du får tillgång till ett bra och gott alternativ till vanligt godis med socker.

Hos oss finns det även bra produkter om du vill laga eget godis hemma. Du kan byta ut det vanliga sockret mot olika produkter i vårt sortiment, på samma vis som när du bakar och vill göra det med mindre socker.