PROTEIN-sortimentet

EASIS Protein är ett sortiment med proteinpulver och andra måltider, som alla har ett högt proteininnehåll samtidigt som de är utan tillsatt socker. Sortimentet består av flera olika produkter, som alla är enkla att tillreda och som är perfekta för dig som vill ha mer protein och mindre socker i din kost.

Proteinbar utan socker

Det kan finnas tillfällen då du vill fylla på med extra energi. Ett bra mellanmål då kan vara en proteinbar utan socker. Idag finns det ju grymt många olika proteinbars på marknaden. Många av dem är fyllda med en massa onödigt socker. Du som vill satsa på ett bra mellanmål bör satsa på de proteinbars vi erbjuder. Dessa är helt utan tillsatt socker och kan betraktas vara så kallade sockerfria. Dock är det viktigt att påpeka att de innehåller naturligt socker från ingredienserna och därför hävdar vi på EASIS endast "utan tillsatt socker”

En proteinbar kallas ibland även för snackbar. Det är något som är enkelt att ha med dig om du är på språng. Du kan äta den före du tränar, eller efter. Den kan vara för att ge dig extra energi eller för att hjälpa dig att återhämta dig.
Proteinbars och proteinpulver går även bra att använda som måltidsersättning. Då kan det vara extra smart att välja sockerfritt proteinpulver och proteinbar utan socker. Det är då att de inte har fått extra socker tillsatt.

Varför äta proteinbars utan socker?
Om du tränar mycket, så kan det vara bra att ha något som snabbt fyller på din energi efteråt. Ett passande alternativ är just en proteinbar. Fördelen med att välja en proteinbar utan extra tillsatt socker, det är just att du då får i dig mycket protein, utan att behöva få i dig onödigt socker. En proteinbar ger dig en bra återhämtning samt att själva proteinet i sig hjälper till att börja bygga muskler i din kropp. Det eftersom protein i sig är som kroppens byggstenar.
Våra barer har ofta också ett högt fiberinnehåll. En av anledningarna är att när vi tar bort sockret från en vara ”fyller” vi med till exempel proteiner och fibrer, som ger bättre mättnadskänsla och stabilare blodsocker än socker.

Använda proteinpulver
En annan sak som kan vara bra att använda om du tränar mycket, det är proteinpulver. Det finns idag många varianter av proteinpulver och många av dem är utvunna ur mejeriprodukter, soja, ris eller hampa. Det finns även proteinpulver utan socker. Det innebär alltså att det inte finns extra tillsatt socker i dem. Hos oss på EASIS finns det bra proteinpulver om du är ute efter sockerfritt proteinpulver. Det är då inget tillsatt socker, utan sötman kommer av sötningsmedel. Vi har även ett sockerfritt proteinpulver. Man kan säga att det som är utan tillsatt socker, det är mer av det traditionella proteinpulvret. Vårt sockerfria proteinpulver, det är en klar, förfriskande dryck.

Det är enkelt att använda dig av proteinpulver. Det går att blanda det med vatten och dricka det som en shake. Det går även strö den över din gröt.
Här hos oss finns det sockerfri proteinpulver, med smaker som choklad och vit choklad. De har inget extra tillsatt socker, utan har sötats med sötningsmedel.

Hur mycket proteinpulver behöver du?
Protein är något som sagt kroppens byggstenar. När du tränar extra hårt, så har dina muskler behov av extra byggmaterial så att säga. Det så att de kan växa och bli större och starkare. Proteinpulver är bra att använda dig av om du styrketränar.

När man talar om protein, så brukar man säga att dagsbehovet för en normal person är 0,83 gram protein per kilo kroppsvikt per dag. Om man dessutom tränar, rätt hårt, så är dagsbehovet större och ligger på cirka 1,4–1,8 gram protein per kilo kroppsvikt.

Protein är något som går att få i sig via den maten man äter, men för att nå upp till höga nivåer av intag, så kan det vara att föredra proteinpulver än att äta x antal kilo kyckling eller x antal ägg per dag. Det är enklare att göra en shake med proteinpulver och dricka.

Hur väljer man rätt proteinpulver?
Det finns många olika sorters proteinpulver. En del billigare varianter har en massa onödigt fett och socker i sig. Läs alltid igenom innehållsdeklarationen innan du köper. När du köper proteinpulver av oss, så kan du vara garanterad om att de inte innehåller en massa extra tillsatt socker!

För att hitta rätt variant av proteinpulver så är det bra att fundera på vad du vill ha ut av det. Är det för att du tränar mycket eller för att du vill byta ut vissa måltider med?

De vanligaste sorterna av proteinpulver är vassleprotein, kaseinprotein och sojaprotein. Det finns även protein från andra källor som hampa, havre, ris och så vidare.

Proteinpulver som måltidsersättning
Det finns idag dels färdiga proteinshakes så väl som pulver du blandar till själv. En sådan shake kan användas för att komplettera dina måltider. Vill du helt hoppa över en måltid, så kan det vara smart att välja en av våra måltidsersättningar som vi har. Även de är givetvis utan tillsatt socker. En sådan kan du fixa snabbt och de ger dig ett balanserat näringsintag. Varför du ska byta ut måltider, det kan ha sina orsaker. Det kan vara för att du vill gå ner i vikt och då ha koll på kaloriintag på bra sätt.

Det är även smart sätt att öka intaget av protein, utan att behöva äta allt för mycket livsmedel med protein. Det är ju bra enklare att dricka en enda shake än att tillaga en massa kyckling som förvisso har mycket protein. Men att äta all den protein du behöver, det är inte alltid det lättaste.

Hitta bra proteinprodukter hos oss
Här hos oss på EASIS hittar du ett brett sortiment av proteinpulver och andra måltider. Alla har ett högt proteininnehåll samtidigt som de är utan tillsatt socker. I vårt sortiment hittar du flera produkter, som alla är enkla att tillreda eller äta som de är. Bland annat har vi proteinbars utan tillsatt socker så väl som vi har sockerfritt proteinpulver samt även tillsatt socker. Alla dessa finns i olika smaker och de är perfekta för dig som vill ha mer protein och mindre socker i din kost.

Här på vår sida kan du även hitta andra bra produkter med mycket protein, som våra chips, samt inget extra tillsatt socker. Dessutom bra tillbehör för att kunna göra egna shakes, som vår EASIS shaker.

Vi på EASIS har även en hel del andra bra produkter för dig som vill kunna äta bra saker utan att det innehåller en massa extra socker. Vi har inte tillsatt socker i någon av våra produkter. Det vi använder oss av istället är olika sorters sötningsmedel att söta med, samt fibrer och protein för fyllighetens skull.