Bananmuffins med hallon

1 portion ger ca 8 muffins

Ingredienser:  
Muffins:
80 g havregryn
40 g EASIS Skummjölkspulver
2 bananer (230 g)
2 ägg (105 g)
50 g frysta hallon
1 tsk bakpulver (3 g)
0,5 tsk salt (2 g)
0,5 tsk EASIS Perfect Söt (5 g)

Skyr-glasyr:
200 g skyr
20 g tinade hallon från frysen (köp dem förkokta – annars måste de kokas och frysas innan de kan användas)
30 g EASIS Perfect Florsöt

Viktförändring:  
450 g smet med bär = 408 g muffins efter gräddning

Tillvägagångssätt:  
Lägg alla ingredienser till dina muffins, utom de frysta hallonen, i en mixer och mixa ordentligt.
Häll smeten i 8 muffinsformar och lägg i 3-4 frysta hallon i varje muffin.

Grädda dina muffins i 15–20 minuter i 180 grader (varmluft). De ska vara gyllene på ovansidan och genomgräddade. Kontrollera ev. om de är genomgräddade genom att sticka en provsticka i en muffin. Om det inte finns någon smet på stickan är dina muffins färdiggräddade.
Låt dina muffins svalna innan du garnerar med skyr-glasyr.

Blanda skyr, frysta hallon och Perfect Florsöt till en glasyr.
Toppa dina muffins med blandningen och ev. färska hallon, frystorkade hallon och citronmeliss.
Specifikationer
Näringsinnehåll
Pr. 100 g
Energi
719 kJ/ 172 kcal
Fett
3,7 g
-varav mättade fettsyra
0,9 g
Kolhydrater
24,3 g
- varav sockerarter
13,1 g
- varav sockeralkoholer
0 g
Kostfiber
3 g
Protein
8,6 g
Salt
0,71 g