1 portion ger ca 8 muffins
Ingredienser:
Muffins:
80 g havregryn
40 g EASIS Skummjölkspulver
2 bananer (230 g)
2 ägg (105 g)
50 g frysta hallon
1 tsk bakpulver (3 g)
0,5 tsk salt (2 g)
0,5 tsk EASIS Perfect Söt (5 g)
Skyr-glasyr:
200 g skyr
20 g tinade hallon från frysen (köp dem förkokta – annars måste de kokas och frysas innan de kan användas)
30 g EASIS Perfect Florsöt
Viktförändring:
450 g smet med bär = 408 g muffins efter gräddning
Tillvägagångssätt:
Lägg alla ingredienser till dina muffins, utom de frysta hallonen, i en mixer och mixa ordentligt.
Häll smeten i 8 muffinsformar och lägg i 3-4 frysta hallon i varje muffin.
Grädda dina muffins i 15–20 minuter i 180 grader (varmluft). De ska vara gyllene på ovansidan och genomgräddade. Kontrollera ev. om de är genomgräddade genom att sticka en provsticka i en muffin. Om det inte finns någon smet på stickan är dina muffins färdiggräddade.
Låt dina muffins svalna innan du garnerar med skyr-glasyr.
Blanda skyr, frysta hallon och Perfect Florsöt till en glasyr.
Toppa dina muffins med blandningen och ev. färska hallon, frystorkade hallon och citronmeliss.