Godis utan tillsatt socker

Är det nyttigare med sockerfritt godis?

I grund och botten är det inte nyttigare eftersom sockret ofta ersätts av andra ämnen.

Många sockerfria produkter som exempelvis sockerfritt godis och pastiller innehåller sockeralkoholen maltitol som är en kolhydrat som ger energi och en lägre blodsockerhöjning än vanligt socker men som vid högre intag kan orsaka magproblem, öka ditt kolesterol och bidra till att fettdepåer byggs upp.

Mycket sockerfritt godis innehåller också maltodextrin som omvandlas till druvsocker direkt när det kommer in i kroppen. På EASIS använder vi inte energigivande sockeralkoholer eller maltodextriner i våra produkter utom där vi inte har kunnat undvika det, exempelvis i små mängder i de chokladbitar som ingår i cookies och glass. Men det är i så små mängder att det varken påverkar blodsockret eller kalorinivån

Godis sötat på lämpligt sätt

EASIS godis kan inte kallas ”sockerfritt” eftersom ingredienserna har ett naturligt innehåll av socker. Men vi använder inte tillsatt socker. Istället använder vi erytritol. Erytritol finns naturligt i många växter och innehåller inga kalorier.

För att ersätta sockrets fyllighet i godiset använder vi så mycket fibrer som möjligt. Det innebär att många EASIS-produkter har ett högt fiberinnehåll.

Vi lägger stor vikt vid att söta våra produkter på det lämpligaste sättet, så att vi får ett gott alternativ till vanligt godis som innehåller socker.