Cheesecake med kakaokex

Artikelnummer:
Recept skapat av: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...


Facebook: Camilla Drabo – Ät dig mätt med gott samvete
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Ingredienser:

Botten:

8 kakaokex från EASIS

7 färska dadlar

Cremefyllning:

120 g Philadelphia light

2 dl vispgrädde

2 gelatinblad

1 tsk vaniljpulver

4 EASIS kakaokex

ca 1 tsk EASIS Perfect Sød


Gör så här:

1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i cirka 15 minuter.

2. Under tiden kan du göra botten genom att lägga åtta kex och sju dadlar i en mixer och mixa/krossa det tillsammans. Den ska inte bli fint som mjöl, utan fortfarande ha lite tuggmotstånd.

3. Lägg bakplåtspapper i botten på en 16 cm springform, placera kantfolie längs kanten och tryck ut smeten i botten av springformen.

4. Gör nu fyllningen genom att vispa grädden och ställ den sedan åt sidan. Vispa ihop Philadelphia, flytande sötningsmedel och vanilj och hacka de fyra kakaokexen.

5. Lägg de blötlagda gelatinbladen i en liten kastrull och smält dem på medelvärme. Tillsätt 2 msk vispgrädde i det smälta gelatinet och blanda väl.

6. Rör ner den vispade grädden i den vispade färskosten och häll i gelatinblandningen. Tillsätt de hackade kexen och rör ihop väl. Smaka av med flytande sötningsmedel.

7. Häll ostmassan över bottnen, fördela den jämnt och ställ den i kylskåp i minst 4 timmar.

8. När kakan har kylts ner, tar du ut den ur formen, tar bort bakplåtspapperet och garnerar kakan med 3–4 hackade kakaokex.

Relaterade produkter