Fettisdagsbullar med grädde

Artikelnummer:
Cirka 20 stycken à 50 g

Ingredienser:
1 1/2 dl skummjölk
50 g jäst
30 g EASIS Perfect Fit
1/2 tsk salt
30 g vegetabilisk olja
1 1/2 ägg
400 g vitt vetemjöl

1 pkt EASIS Tårtfyllning
3 dl vatten
1/2 pkt EASIS Florsød (75 g)
citronsaft
karamellfärg
ev. färska bär

Gör så här:
Värm mjölken tills den blir fingervarm. Rör ner jäst, salt och olja. Vispa i äggen. Blanda Perfect Fit och mjöl och tillsätt det till blandningen. Knåda tills du får en jämn och elastisk deg. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i ca 40 minuter. Knåda degen igen och forma till små bollar som du kavlar ut platt.

Gör tårtkrämen enligt anvisningarna på förpackningen. Bred en klick tårtkräm på varje bit deg och vik degen över krämen. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Låt jäsa i en halvtimme.

Grädda i en 180 grader varm ugn i ca 12 minuter tills bullarna känns fasta och genombakta. Gör en glasyr av Perfect Florsød med lite citronsaft och lite karamellfärg. Dekorera bullarna med glasyr i olika färger och garnera eventuellt med bär.

1 fettisdagsbulle på 61 g innehåller:
116 kcal
3,1 g feTt
19 g kolhydrat
4,8 g kostfiber
4,6 g protein
Relaterade produkter