Fiskbullar

1 portion à 494 g

Ingredienser:
Fiskbullar:
Cirka 100 g kokt fisk (t.ex. torsk eller lax)
100 g tillagade rotfrukter (t.ex. morot, selleri eller potatis)
1 ägg
2 tsk grovt mjöl
salt och peppar
1 msk hackade örter; t.ex. dill och/eller gräslök
1 msk grovt ströbröd
1 tsk fett för stekning

Thousand Island-dressing:
2 tsk EASIS ketchup
1 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
0,75 tsk tabasco
Salt och peppar
150 g blandad grönsallad
30 g rågbröd

Gör så här:
Mosa de kokta grönsakerna grovt med en gaffel och blanda i den tillagade fisken. Blanda i ägget tillsammans med mjöl, salt, peppar och hackade örter. Forma fiskbullar av färsen som gärna får ha en lite grövre form.  Lägg ströbröd på en liten tallrik och vänd fiskbullarna i den. Stek i fett på en stekpanna tills fiskbullarna blir frasiga och gyllene.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Servera fiskbullarna med grönsallad, dressing och rågbröd.
Relaterade produkter