Fullkornsbröd med barbecuekyckling och grönsaker

2 portioner

Ingredienser:
Bröd:
1 dl ljummet vatten (115 g)
15 g jäst
1 vitlöksklyfta (3 g)
75 g fullkornsvetemjöl
135 g vetemjöl
0,5 tsk salt (2 g)
2 msk olivolja till stekning (10 g)

Fyllning:
250 g kycklingbröst
30 g EASIS Barbecuesås
20 g blandad grönsallad
0,5 gurka (100 g)
7–8 körsbärstomater (120 g)
0,5 avokado (45 g)
1/4 rödlök (20 g)
1 msk olivolja (5 g)

Dressing:
70 g neutral skyr
1 msk. citronsaft (10 g)
1 liten näve persilja (2 g)
1 vitlöksklyfta (3 g)
1 nypa salt

Viktförändring:
250 g kycklingbröst väger 160 g efter kokning. Den stekta kycklingen i barbecuesås väger 180 g.

345 g deg blir 320 g fullkornsbröd efter stekning.

Tillvägagångssätt:
Häll vatten i en skål och lös upp jästen. Lägg i salt, vitlök och fullkornsvetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig och knåda den med händerna. Låt sedan degen jäsa i cirka 30 minuter.

Lägg kycklingen i en liten kastrull och täck den med vatten. Låt kycklingen koka i cirka 20–25 min. Ta sedan upp kycklingen och ta isär den med två gafflar.
Häll 1 msk olivolja i en stekpanna och lägg i kycklingen som du tidigare har delat. Tillsätt barbecuesås och rör om ordentligt.
Kycklingen är nu klar att använda.

Skär gurka, tomat, avokado och rödlök i lagom stora bitar. Skölj också salladen.
Blanda skyr, finhackad persilja, citronsaft, vitlök och salt ordentligt till en dressing.

När degen har jäst klart, dela den i två lika stora delar. Kavla bröden till lämplig storlek så att de blir cirka 1 cm tjocka. Häll 1 msk olivolja i stekpannan och stek bröden på båda sidor tills de blir gyllene.

Bred bröden med dressing och lägg på kyckling och grönsaker.