Gammeldags äppelkaka

Artikelnummer:
4 portioner

Ingredienser
Äppelmos:
400 g matäpplen, t.ex. Ingrid Marie
(300 g skalade och fria från kärnhus)
Cirka 1/2 dl vatten
1/2–1 tsk. EASIS Perfect Sød (efter smak)
(flytande sötningsmedel)
Alternativt kan 300 g färdig äppelmos utan tillsatt socker användas.

Gräddkräm:
150 g fromage frais
50 g vispgrädde 38 %
15 g EASIS Perfect Strø

60 g EASIS Classic Crunch
4 tsk. (20 g) EASIS Jordgubbssylt

Gör så här
1. Skala äpplena och ta ur kärnhusen. Skär dem sedan i små tärningar.
2. Koka äppeltärningarna i en kastrull med vatten under lock tills de är mjuka (ca 10 minuter).
3. Ta bort kastrullen från värmen och krydda med EASIS Perfect Sød. Låt moset svalna.
4. Vispa grädden fluffig. Tillsätt fromage frais och EASIS Perfect Strø och vispa ihop i några minuter.

Servering
Fördela äppelmoset i en skål eller i fyra portionsglas och strö över EASIS Classic Crunch. Dekorera med gräddkräm och sylt.

Tillagningstid/Förberedelsetid
Cirka 60 min./30 min.

Förslag på variant
Ersätt EASIS Crunch med EASIS Choko Crunch.


Relaterade produkter