Ingredienser (6 portioner):
Bröd:
150 g broccoli
150 g blomkål
2 ägg
0,5 dl vatten
50 g EASIS Skummjölkspulver
50 g riven mozzarella (13 % fett)
30 g havregryn
1 nypa salt
Fyllning:
6–7 körsbärstomater
50 g granatäpple
10 g sallad
2 avokado
2 msk citronsaft
Salt och peppar
Viktförändring:
550 g deg blir 420 g färdigbakat grönsaksbröd.
Tillvägagångssätt:
Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare eller kraftig mixer och blanda allt ordentligt. Bred ut degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Degen ska vara ungefär 25x30 cm.
Grädda grönsaksbrödet i cirka 20–25 min. i 180 grader (varmluft). Brödet ska få en gyllene färg.
Ta ut brödet och låt svalna innan du skär det i 6 lika stora delar.
Skär avokado och tomat i skivor. Skrapa ur kärnorna ur granatäpplet och skölj salladen.
Toppa dina grönsaksbröd med sallad, avokado, tomat och granatäpple. Pressa lite citronsaft över dem och krydda med salt och peppar.