Jordgubbsdröm

Artikelnummer:
(12 portioner)

Ingredienser:
75 g jordgubbar
4 gelatinblad
1 förpackning EASIS Choklad Cookies (132 g)
45 g smör
0,75 dl (75 g) vispgrädde
240 g färskost
30 g EASIS Perfect Strø
90 g EASIS Jordgubbssylt

Gör så här:
1. Skär frukten i mindre bitar.
2. Fyll en liten skål med vatten och blötlägg gelatinbladen.
3. Klä en form med avtagbar botten (cirka 20 cm i diameter) med bakplåtspapper.
4. Lägg EASIS Choklad Cookies i en fryspåse och krossa dem genom att rulla en brödkavel över påsen.
5. Smält smöret i mikrovågsugnen eller i en kastrull och blanda ner det i kaksmulorna.
6. Tryck ut kaksmulorna i hela formen och sätt sedan in formen i kylskåpet.
7. Vispa grädden fluffig.
8. Vispa ihop färskost, EASIS Perfect Strø och EASIS Jordgubbssylt i några minuter med hjälp av en handmixer.
9. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och smält det i en skål i mikrovågsugnen i några sekunder eller över ett vattenbad.
10. Häll de smälta gelatinbladen i färskostblandningen. Tillsätt lite i taget samtidigt som du fortsätter vispa.
11. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostblandningen tills det blir en jämn massa.
12. Rör ner hälften av frukten i massan och häll den ovanpå kaksmulorna i formen.
13. Fördela sedan resten av frukten ovanpå massan som garnering.
14. Ställ kakan i kylskåpet i 2–3 timmar (kakan håller sig i cirka 3 dagar i kylskåp).

Förslag på variant:
Du kan till exempel använda EASIS Blåbärs- eller Svartvinbärssylt och blåbär eller svarta vinbär istället för jordgubbar.

Tillagningstid/Förberedelsetid:
Cirka 3 timmar och 25 minuter
Relaterade produkter