Kanelsnurror

10 stycken à 75 g

Ingredienser:
1,5 dl skummjölk
50 g jäst
30 g EASIS Perfect Fit
30 g rapsolja
400 g vitt vetemjöl
1,5 ägg
0,5 tsk salt

Remons:
50 g EASIS Nyponmarmelad
50 g mjukt margarin
3 tsk malen kanel

Ett halvt uppvispat ägg till pensling

Gör så här:
Värm mjölken tills den blir fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt salt och olja. Rör ner äggen i blandningen. Blanda ihop EASIS Perfect Fit och mjöl i en annan skål och vänd sedan ner det i mjölkblandningen.  
Knåda degen tills den blir slät och smidig. Låt den jäsa i rumstemperatur i cirka 40 min.
När degen har jäst, knåda den igen och kavla ut den till en kvadrat som är cirka 1 cm tjock.

Rör ihop ingredienserna till remonsen och bred ut den på degen. Vik ihop degen på mitten och skär den i 2 cm breda remsor som tvinnas och snos ihop till en snurra.

Pensla snurrorna med ägg och lägg dem på en bakplåt för att efterjäsa i 30 min. Grädda kanelsnurrorna i 180 grader i cirka 15 minuter tills de är gyllene och känns genomgräddade.

1 kanelsnurra à 75 g innehåller:
212 kcal
8,3 g fett
23 g kolhydrater
6,4 g kostfibrer
7,5 g protein
Relaterade produkter