Korvgifflar

(16 portioner)

Ingredienser:
Deg till korvgifflarna:
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 pkt torrjäst
140 g vetemjöl
30 g grahamsmjöl
40 g havregryn
2 tsk EASIS Perfect Fit
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk naturell yoghurt
ägg till pensling

1 förpackning brunchkorv (16 stycken)
EASIS Tomatketchup

Gör så här:
Häll vatten och mjölk i en skål och värm blandningen tills den blir ljummen i mikrovågsugnen. Tillsätt torrjästen och rör om tills den löses upp.
Blanda ihop mjöl, grahamsmjöl, havregryn, salt och Perfect Fit ordentligt. Tillsätt de våta ingredienserna under omrörning lite i taget.
Låt degen jäsa i cirka 45 minuter eller tills den har blivit dubbelt så stor.

Knåda degen lätt och tillsätt lite vetemjöl om den är för klibbig.
Kavla ut degen till en stor, tunn platta och dela den i 16 trianglar (en pizzaskärare kan vara lämplig till detta).
Lägg en klick ketchup och en korv på den breda änden av triangeln och rulla degen runt korven.

Placera korvgiffeln på en plåt klädd med bakplåtspapper, täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter i rumstemperatur.
Sätt sedan på ugnen på 175 grader.
Borsta försiktigt korvgifflarna med ägg och grädda dem i den förvärmda ugnen i cirka 10 min.

Tips:
Servera med EASIS Tomatketchup
Relaterade produkter