Köttbullar på tomatsallad

Artikelnummer:
2 portioner

Ingredienser:
300 g mager köttfärs
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 ägg
2 msk havregryn
salt och peppar
olja till stekning
25 g EASIS Röd pesto (pulvermix)
20 g olivolja
100 g tomat
2 salladslökar
50 g förkokt, kall pasta

Garnering
färsk basilika

Gör så här:
Lägg köttfärsen i en skål. Lägg lök, vitlök och persilja i en minimixer och hacka det fint. Lägg det i skålen med köttfärsen tillsammans med övriga ingredienser. Rör om ordentligt i färsen. Forma små köttbullar som du steker i lite fett i en stekpanna.

Gör peston enligt anvisningarna på påsen. Vänd ner de varma köttbullarna i hälften av peston.

Gör en sallad av tärnade tomater, salladslök och kokt pasta och lägg köttbullarna i pesto ovanpå. Garnera med färsk basilika och resten av peston.

Tips:
Använd gärna fullkornspasta så smyger du in lite mer fullkorn i din kost.

Näringsinnehåll per portion (270 g):
Kcal 456
Protein 38 g
Kolhydrater 17 g
Fett 26 g
Kostfibrer 3,2 g
Relaterade produkter