Päronpaj

Artikelnummer:
(10 portioner)

Ingredienser:
240 g vetemjöl
90 g Perfect Fit (bak- och sockerersättning)
75 g margarin
Fröna från 1 vaniljstång
0,5 tsk ingefära
1 ägg
4 päron

Gör så här:
1. Blanda ihop mjöl, Perfect Fit, vanilj och ingefära och smula i margarinet.
2. Arbeta ihop degen med ägget. Ställ degen kallt i 1 timme.
3. Smörj en pajform eller form med avtagbar botten (cirka 23 cm i diameter).
4. Dela degen i 2 delar och rulla varje del till en rund platta som passar formen. Lägg en del i botten av formen och tryck upp degen längs kanten på formen.
5. Skala päronen, skär dem i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg dem i formen med den böjda sidan uppåt. Lägg den andra delen av degen över päronen, tryck till väl mot kanten och pensla med kallt vatten.
6. Grädda i 30–40 min. vid 200 °C (varmluftsugn 185 °C).

Tillagningstid/Förberedelsetid:
Cirka 2,5 timmar/1 timme

Servering:
Servera med vaniljglass.

Tips:
Använd äpplen med kanel istället för päron för att få en härlig äppelpaj.
Relaterade produkter