Rabarberkompott med marsipanchips

2 portioner

Ingredienser:  
Kompott:
100 g färsk rabarber
2 msk citronsaft
1 msk EASIS Perfect Söt
lite vaniljfrön

100 g naturell yoghurt
Några droppar EASIS Perfect Söt
30 g EASIS Marsipan
Lite lakritspulver

Gör så här  
Skär rabarberna i några mindre bitar och lägg dem i en kastrull med citronsaft och vanilj. Koka blandningen i cirka 10 minuter tills konsistensen är jämn. Smaka av med Perfect Söt. Låt rabarberkompotten svalna och varva den i ett glas med yoghurt smaksatt med Perfect Söt.

Kavla ut marsipanen och strö över lakritspulver. Skär marsipanen i cirklar eller skivor. Grädda marsipanen i 200 grader i ca 8 minuter tills den blir spröd. Låt marsipanen svalna på ett galler innan du placerar den på rabarberkompotten.

Näringsinnehåll per portion (120 g)  
Kcal 137
Fett 7,4 g
Kolhydrater 11 g
Kostfibrer 5,8 g
Protein 5,3 g
Specifikationer
Näringsinnehåll
Pr. 100g
Energi
477 kJ / 114 kcal
Fett
6,2 g
-varav mättade fettsyra
0,3 g
Kolhydrater
8,8 g
- varav sockerarter
1,3 g
Kostfiber
4,8 g
Protein
4,4 g
Salt
0,01 g
Relaterade produkter