2 portioner
Ingredienser:
Kompott:
100 g färsk rabarber
2 msk citronsaft
1 msk EASIS Perfect Söt
lite vaniljfrön
100 g naturell yoghurt
Några droppar EASIS Perfect Söt
30 g EASIS Marsipan
Lite lakritspulver
Gör så här
Skär rabarberna i några mindre bitar och lägg dem i en kastrull med citronsaft och vanilj. Koka blandningen i cirka 10 minuter tills konsistensen är jämn. Smaka av med Perfect Söt. Låt rabarberkompotten svalna och varva den i ett glas med yoghurt smaksatt med Perfect Söt.
Kavla ut marsipanen och strö över lakritspulver. Skär marsipanen i cirklar eller skivor. Grädda marsipanen i 200 grader i ca 8 minuter tills den blir spröd. Låt marsipanen svalna på ett galler innan du placerar den på rabarberkompotten.
Näringsinnehåll per portion (120 g)
Kcal 137
Fett 7,4 g
Kolhydrater 11 g
Kostfibrer 5,8 g
Protein 5,3 g