Sill på svenska

(1 portion)

Ingredienser:
100 g färskpotatis
60 g tortillabröd eller tunnbröd
Salladsblad
80 g matjessill eller någon annan marinerad sill
30 g fraiche 5 %
Dill
Gräslök

200 g blandad sallad

Gör så här:
Koka och skala potatisen. Håll potatisen ljummen.

Vik ut tortilla- eller tunnbrödet och mosa potatisen lätt med en gaffel ovanpå brödet. Lägg på salladsblad, sill och fraiche och strö över klippt dill och gräslök. Vik ihop brödet runt fyllningen och ät med fingrarna.

Servera med sallad.

Om du gör rätten till flera kan du lägga allt prydligt på ett fat så att var och en får göra sin egen klämma.

Tips:
Tortillabröd passar riktigt bra i din lunchlåda. Du kan fylla dem med allt möjligt, t ex grönsaker, kall kyckling eller rökt lax. Detta recept passar dock bäst att äta hemma.