Skumbollar med hallon

20 stycken à 50 g

Ingredienser:
150 g EASIS Marsipan 60 % mandel
2 koppar pastöriserade äggvitor
100 g EASIS Perfect Fit
1 tsk citronsaft
60 g färska hallon
85 g EASIS Mörk choklad
En nypa salt

Gör så här:
Kavla ut marsipanen så att den får en tjocklek på cirka 0,5 cm.
Skär ut cirklar av marsipanen med en diameter på cirka 4 cm.
Tillsätt en nypa salt till äggvitorna och vispa dem styva.
Tillsätt EASIS Perfect Fit till massan lite i taget och fortsätt att vispa i cirka 10 minuter tills du har fått en styv maräng. Tillsätt citronsaften sist i vispningsprocessen.

Lägg ett sköljt hallon på varje marsipanskiva. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa först lite maräng i hallonet för att fästa det på marsipanskivan. Spritsa sedan den återstående marängen över varje marsipanbotten så att det bildas en snygg topp. Lägg topparna i frysen så blir de lättare att hantera när de ska doppas i choklad.

Smält chokladen över ett vattenbad och doppa skumbollarna med choklad.
Sätt in skumbollarna i kylen tills chokladen är fast.

1 skumboll innehåller:
131 kcal
8 g fett
5 g kolhydrater
16 g kostfibrer
3,6 g protein
Relaterade produkter