Stekt senapssill

Denna sill håller sig bra i kylskåpet några dagar och blir faktiskt bara godare efter varje dag som går, så gör gärna så det räcker till flera dagar.

(1 portion)

Ingredienser:
120 g färska sillfiléer
30 g fraiche 5 %
1 tsk senap
klippt dill
grovmalen peppar
2 tsk rågmjöl
1 tsk växtbaserat margarin till stekning

Lag:
1 dl vinäger
5 kryddnejlikor
1 lagerblad
0,5 kanelstång
5 hela pepparkorn
1 msk EASIS Perfect Sød
eventuellt lite paprika

Tillbehör:
lite rödlök i skivor
30 g rågbröd
grönsaker

Gör så här:
Rör ihop fraiche och senap med klippt dill och peppar och bred ut fyllningen på insidan av sillfiléerna. Vik ihop dem och vänd dem i rågmjöl. Stek dem sedan i fettet i stekpannan på medelvärme tills de blir frasiga. Koka ihop alla ingredienser till lagen i cirka 20 minuter. Sila den och häll den över den stekta sillen.

Garnera med rödlök och servera rågbröd och grönsaker till.
Relaterade produkter