Vaniljkaka med frukt

Artikelnummer:
Ingredienser (8 portioner):
Kaka:
3 ägg (150 g)
90 g EASIS Perfect Fit
80 g vetemjöl
70 g rapsolja
1 tsk bakpulver (3 g)
1 tsk vaniljkorn från 1 vaniljstång (3 g)
1 nypa salt
Form på ca 22x15 cm

Topping:
200 g skyr
2 tsk EASIS Perfect Söt
1 tsk rivet citronskal (3 g)
200 g frukt/bär (t.ex. äpple, jordgubb, hallon och granatäpple)
Eventuellt citronmeliss till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Knäck äggen i en skål och vispa dem fluffiga. Tillsätt sedan EASIS Perfect Fit, vetemjöl, bakpulver, vaniljkorn och salt. Rör ihop blandningen väl.
Tillsätt sedan rapsoljan och rör om smeten ordentligt igen.
Häll kakan i en form med bakplåtspapper/en smord form och grädda kakan i 20–25 min.
Låt kakan svalna helt innan du garnerar den.

Blanda ihop skyr, EASIS Perfect Söt och citronskal i en skål.
Skär frukten/bären i lagom munsbitar.
Toppa kakan med skyr, frukt/bär och citronmeliss.