Ingredienser (4 portioner):
170 g EASIS vit chokladkaka med lakritssmak
120 g äggvita
90 g neutral skyr
0,5 tsk lakritsrotpulver
2 droppar EASIS Perfect Söt
250 g färska hallon och jordgubbar
Ev. lite extra hackad vit choklad och citronmeliss som garnering
Tillvägagångssätt:
Smält den vita chokladen med lakritssmak över ett vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i 8–10 minuter. Medan chokladen svalnar vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd först ned skyren i den avsvalnade och smälta vita chokladen. Tillsätt sedan lakritsrotpulvret.
Till sist rör du försiktigt i de vispade äggvitorna.
Fördela moussen i 4 medelstora glas och ställ i kylskåp 2–3 timmar före servering.
Garnera med färska hallon, jordgubbar, hackad vit choklad och ev. citronmeliss.