Banankaka med protein

8 portioner

Ingredienser
180 g havregryn
6 mycket mogna bananer
2 tsk bakpulver
40 g EASIS Proteinpulver med vaniljsmak
2 tsk kakaopulver (kan utelämnas)

TOPPING
4 bitar EASIS Mörk påläggschoklad
20 g EASIS Vit choklad
ätbara blommor eller blad av mynta som garnering

Gör så här
Mixa eller finhacka havregrynen. Mosa bananerna i en skål och tillsätt de mixade havregrynen. Blanda i resten av ingredienserna.

Häll degen i en kakform och grädda i 35-40 minuter i 180 grader. Ta ut kakan ur ugnen och lägg genast på påläggschokladen, så att den smälter.

Låt kakan svalna och garnera med smält vit choklad och blommor eller myntablad.

Näringsinnehåll pr. portion (105g)
206 kcal
8,5 g protein
28 g kolhydrater
5,6 g fett
6,3 g kostfiber