Grillad caprese

Ingredienser till 4 portioner
6 tomater
1 zucchini
olja till pensling
salt och peppar
125 g färsk mozzarella
25 g EASIS Pesto
20 g neutral olja
färsk basilika
6 körsbärstomater

Gör så här
Skär tomater och zucchini i skivor och pensla dem med lite olja. Grilla grönsakerna på en varm grill tills de är genomvarma och har fått fin färg. Lägg upp de grillade grönsakerna på en tallrik, krydda med salt och peppar och låt dem svalna.

Skär mozzarellan i skivor och lägg dem mellan grönsakerna.

Gör peston enligt anvisningarna på påsen och ringla den över grönsakerna. Peston kan spädas ut med lite vatten så att den blir flytande som en dressing.

Garnera med färsk basilika och halverade körsbärstomater.
Salladen passar perfekt till grillat kött, som en del av en buffé eller som en fristående lunchrätt.

TIPS
Rätten kan serveras med EASIS röd eller grön pesto.
Relaterade produkter