Grillkotletter med tillbehör

Förbered allt i köket, så att du kan grilla ute i lugn och ro. Om det inte är grillväder kan tillbehöret tillagas i ugnen och kotletterna stekas i stekpanna.

(1 portion)

Ingredienser:
170 g fläskkotletter utan fettkant
salt och peppar

Grillsås:
färsk röd chili (efter smak)
1 vitlöksklyfta
25 g tomatpuré
1 tsk citronsaft
1 tsk paprikapulver
lite EASIS Perfect Multisød (efter smak)
(använd eventuellt EASIS Barbecuesås i stället för ovanstående om du vill göra det enkelt)

Potatisspett:
100 g små färskpotatisar i samma storlek
salt
1 tsk olja
färsk rosmarin

Zucchinipaket:
250 g zucchini
50 g lök
6 soltorkade tomater
1/2 vitlöksklyfta
färsk persilja
salt och peppar

Gör så här:
Skala chilin, ta bort kärnorna och hacka den. Pressa vitlöken. Rör ihop alla ingredienser till grillsåsen. Pensla kotletterna med såsen och låt dem dra i kylskåpet.

Skrubba potatisarna och koka dem i 5 minuter. De ska inte vara helt mjuka. Häll av vattnet från potatisarna och låt dem svalna. Trä dem på spett och pensla dem med olja. Strö över rosmarin och ställ åt sidan.

Skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor och löken i tunna skivor. Koka zucchini och lök i 2 minuter och häll av vattnet. Lägg zucchini, lök, soltorkade tomater (tärnade), hackad vitlök och hackad persilja på en bit aluminiumfolie. Krydda med salt och peppar och stäng paketet.

Grilla kotletterna i cirka 8 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar. Lägg zucchinipaketen på grillgallret och grilla dem i 10–12 minuter tills de är genomstekta men fortfarande har tuggmotstånd. Grilla potatisspetten i 4–5 minuter på varje sida.
Relaterade produkter