Kycklingburgare

Artikelnummer:
8 portioner

Ingredienser:
Fullkornshamburgerbröd:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten (350 g)
0,5 tsk salt
150 g naturell yoghurt
150 g fullkornsvetemjöl
150 g grahamsmjöl
430 g vetemjöl
1 tsk. EASIS Multisød (5 g)
0,5 ägg (25 g)
1 tsk sesamfrön (5 g)

Fyllning:
450 g kycklingbröst
60 g grahamsmjöl
120 g EASIS Cornflakes
1 tsk rökt paprika (5 g)
0,5 tsk salt (3 g)
2 ägg (100 g)
3 stora tomater (350 g)
50 g mâchesallad
3 avokado (300 g)
1 rödlök (60 g)  
120 g EASIS Ättiksgurka
120 g EASIS Tomatketchup

Viktförändring:
1 245 g deg blir till 1 160 g färdigbakade bullar.

738 g kyckling med panering blir till 624 g efter ugnsbakning.

Tillvägagångssätt:
Häll vatten i en skål och lös upp jästen. Tillsätt sedan salt, yoghurt och multisød. Rör om ordentligt.

Häll i grahamsmjöl och fullkornsvetemjöl i och rör ihop allt.
Tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen inte längre känns klibbig. Knåda degen i 2–3 min och låt den sedan jäsa i 1 timme.

När degen har jäst klart, form åtta lika stora hamburgerbröd. Låt bullarna jäsa på plåten i 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg, strö över sesamfrön och sätt sedan in dem i ugnen i 15–20 minuter vid 180 grader (varmluft).

Skär kycklingen i åtta långa och platta bitar som passar i en hamburgare.
Blanda grahamsmjöl, rökt paprika och salt i en skål. Krossa cornflakes och lägg det i en annan skål.
Lägg till sist äggen i en tredje skål och vispa ihop dem.

Doppa kycklingen i grahamsmjölblandningen, sedan i ägget och slutligen i cornflakes. Lägg de panerade kycklingbitarna på en plåt och ugnsstek dem i 12–15 minuter i 180 grader (varmluft) tills de är genomstekta. Kontrollera att de är klara genom att skära i en.

Skiva tomat, lök, avokado och inlagda gurkor. Skölj mâchesalladen. Bred ketchup på hamburgerbröden och fördela sedan fyllningen i bröden.
Relaterade produkter