Kycklingschnitzel i sötpotatisburgare

Ingredienser till 2 portioner
1 sötpotatis
200 g grönsaker: salladsblad, tomat, gurka

CHILIMAJONNÄS
2 msk majonnäs, lätt
1⁄2 färsk hackad röd chili
1 tsk vinäger
några droppar EASIS Perfect Söt
salt och peppar
250 g kycklingfilé
1 msk vetemjöl
1 ägg
80 g EASIS Cornflakes
fettspray

Gör så här
Skär potatisen på längden i 1⁄2-1 cm tjocka skivor. Skär tomater och gurka i skivor.

Rör ihop alla ingredienser till chilimajonnäs.

Banka ut kycklingfiléerna med en köttklubba (alternativt en kavel). Vänd dem i mjöl, sedan i ägg och slutligen i krossade cornflakes. Spraya schnitzlarna med lite fett och grilla dem cirka 4 minuter på varje sida.

Grilla potatisskivorna tills de bildar bruna bubblor och inte längre är råa inuti.

Gör en hamburgare med potatisskivorna som topp och botten med grönsaker, kycklingschnitzel och chilimajonnäs inuti.
Relaterade produkter