Recept skapat av: Camilla Drabo
Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...Facebook: Camilla Drabo – Ät dig mätt med gott samvete
https://www.facebook.com/Drabosopsk...Ingredienser:Botten:
80 g mandel
40 g havregryn
40 g EASIS Kryddkakor
100 g dadlar
1 msk kokosolja
Fyllning:
300 g mjukost
1 dl EASIS Flädersaft
1 lime
4 gelatinblad
1 msk multisød från EASIS
75 g creme fraiche
Gelé:
1 dl EASIS Flädersaft
Saften av en halv lime
1,5 gelatinblad
Eventuellt lite Perfect Sød
Gör så här:1. Börja med att göra botten genom att lägga alla ingredienser i en matberedare och mixa till en fin massa. Lägg degen i en 16 cm form med avtagbar kant klädd med bakplåtspapper och tryck till degen ordentligt. Ställ in botten i kylskåpet medan du gör fyllningen.
2. Nu är det dags att göra ostfyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10–15 minuter. Pressa limejuicen i en liten kastrull med flädersaft och ”socker”. Låt sjuda tills sockret har lösts upp och ställ åt sidan.
3. Vrid ur vattnet ur de blötlagda gelatinbladen och lägg dem i kastrullen med lime och flädersaft. Rör ner creme fraiche i saften.
4. Vispa mjukosten och häll saften från kastrullen i osten. Vispa ihop ordentligt och smaksätt med limejuice och lite sötningsmedel.
5. Häll fyllningen på botten och ställ kakan svalt i några timmar.
6. Gör gelén. Lägg återigen gelatinblad i kallt vatten i 10–15 minuter. Häll flädersaft och limejuice i en liten kastrull och lägg i de uppblötta gelatinbladen.
Låt gelén svalna i 20 minuter.
7. Häll försiktigt gelén över kakan och låt den vila i kylskåp i några timmar eller till nästa dag.