4 portioner
Ingredienser
Pannacotta:
2 gelatinblad
1 dl grädde
3 dl neutral skyr
55 g EASIS Perfect Multisöt
1 vaniljstång
Toppning:
250 g fryst mango
1 msk citronsaft
0,5 dl vatten
8 droppar Perfect Söt
2 passionsfrukter
1 kiwi
2 msk kokosflingor
Ev. mynta och extra passionsfrukt som garnering
Viktförändring:
310 g fryst mango + övriga ingredienser ger 299 g efter tillagning.
Tillvägagångssätt:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädden, Perfect Multisöt och vaniljfrön + vaniljstång i en kastrull. Koka upp blandningen och ta sedan bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna i 5–7 minuter. Sila sedan gräddblandningen, ta bort vaniljstången och häll tillbaka blandningen i kastrullen.
Vrid ur de mjuka gelatinblanden, lägg dem i kastrullen och rör om så att de löser sig i gräddblandningen.
Häll gräddblandningen i en skål och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Tillsätt sedan skyr och rör om tills blandningen får en jämn konsistens.
Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem i kylskåp i minst 4 timmar före servering.
Lägg fryst mango, vatten, citronsaft och Perfect Söt i en kastrull. Låt det koka upp så att mangon blir mjuk. Mixa allt ordentligt i kastrullen med en stavmixer.
Häll upp din mangocoulis i en skål och ställ den i kylskåpet.
När pannacottan har stelnat och mangocoulin har svalnat är det dags att lägga upp desserten. Fördela mangocoulin i de 4 glasen.
Halvera passionsfrukterna och placera kärnorna ovanpå desserterna. Skär upp kiwin och fördela den mellan de 4 glasen. Toppa slutligen med kokosflingor och ev. mynta, och en kvarts passionsfrukt som garnering.