Pannacotta med mango och passionsfrukt

4 portioner
Ingredienser  
Pannacotta:
2 gelatinblad  
1 dl grädde
3 dl neutral skyr
55 g EASIS Perfect Multisöt  
1 vaniljstång

Toppning:
250 g fryst mango
1 msk citronsaft
0,5 dl vatten  
8 droppar Perfect Söt
2 passionsfrukter
1 kiwi
2 msk kokosflingor
Ev. mynta och extra passionsfrukt som garnering

Viktförändring:  
310 g fryst mango + övriga ingredienser ger 299 g efter tillagning.

Tillvägagångssätt:  
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Häll grädden, Perfect Multisöt och vaniljfrön + vaniljstång i en kastrull. Koka upp blandningen och ta sedan bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna i 5–7 minuter. Sila sedan gräddblandningen, ta bort vaniljstången och häll tillbaka blandningen i kastrullen.

Vrid ur de mjuka gelatinblanden, lägg dem i kastrullen och rör om så att de löser sig i gräddblandningen.

Häll gräddblandningen i en skål och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Tillsätt sedan skyr och rör om tills blandningen får en jämn konsistens.
Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem i kylskåp i minst 4 timmar före servering.

Lägg fryst mango, vatten, citronsaft och Perfect Söt i en kastrull. Låt det koka upp så att mangon blir mjuk. Mixa allt ordentligt i kastrullen med en stavmixer.
Häll upp din mangocoulis i en skål och ställ den i kylskåpet.

När pannacottan har stelnat och mangocoulin har svalnat är det dags att lägga upp desserten. Fördela mangocoulin i de 4 glasen.
Halvera passionsfrukterna och placera kärnorna ovanpå desserterna. Skär upp kiwin och fördela den mellan de 4 glasen. Toppa slutligen med kokosflingor och ev. mynta, och en kvarts passionsfrukt som garnering.
Specifikationer
Näringsinnehåll
pr. 100 g
Energi
399 KJ/ 95 kcal
Fett
5,2 g
-varav mättade fettsyra
3,3 g
Kolhydrater
13 g
- varav sockerarter
4,0 g
- varav sockeralkoholer
5,7 g
Kostfiber
1,4 g
Protein
4,7 g
Salt
0,05 g
Relaterade produkter