16 portioner/st.
Ingredienser:
120 g kokosflingor
150 g cashewnötter
80 g solrosfrön
40 g sesamfrön
170 g EASIS Katrinplommonkräm
120 g EASIS Dadelsnack
25 g mandelmjöl
25 g EASIS Proteinpulver, vanilj eller choklad
1 tsk kanel
2 msk tahini
30 g chiafrön
Garnering
1 msk kakaopulver
Gör så här:
Börja med att lägga kokos, cashewnötter, solrosfrön och sesamfrön på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i 200 grader i cirka 5 minuter. Låt dem svalna.
Häll katrinplommonkräm, hackade dadlar, mandelmjöl, proteinpulver, kanel och tahini i en matberedare och mixa. Rör ner de rostade fröna och nötterna i blandningen tillsammans med chiafröna.
Tryck ut smeten väl i en fyrkantig form och låt den stå kallt i några timmar innan du skär den i fyrkanter (16 st.). Barsen kan antingen strös med kakaopulver eller doppas i smält EASIS-choklad.