Semlor

Antal: 12 st.
Tid: 2 timmar

Ingredienser:
100 g smör
2 dl standardmjölk
25 g jäst
2 ägg (+ 1 till pensling)
40 g EASIS Perfect Fit
500 g vetemjöl
1 tsk kardemumma
½ tsk salt

MARSIPANFYLLNING
150 g EASIS Marsipan
50 g mandel, finhackad
ca 1,5–2 dl standardmjölk

GRÄDDFYLLNING
3 dl grädde
Lite vaniljpulver (valfritt)

GARNERING
EASIS Perfect Florsød


Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Blandningen ska vara fingervarm – om den är varmare låter du den svalna lite först.
Rör ut jästen i smör- och mjölkblandningen och rör sedan ner äggen.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan gradvis till degen.
Knåda degen tills den är mjuk och glansig. Den ska precis släppa skålens kanter.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

Forma 12 bullar och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i ytterligare 45 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i en förvärmd ugn i 200 grader i ca 15 minuter tills de är gyllene.
Låt bullarna svalna helt innan du skär av ett lock och gröper ur dem lite.

Lägg den överblivna fyllningen i en skål tillsammans med marsipan och finhackad mandel. Blanda väl innan du tillsätter mjölk, lite i taget, tills du får en krämig blandning. Observera att det inte är säkert att all mjölk behövs, eftersom det varierar hur mycket vätska blandningen absorberar.
Fördela blandningen i alla bullar.

Vispa grädden lätt och spritsa den på toppen (använd en stjärntyll för bästa resultat). Om du inte har en sådan kan du bara fördela den med en sked).
Sätt ihop bollarna med locken ovanpå grädden och strö över lite EASIS Perfect Florsød.
Relaterade produkter