Skumbitar med jordnötter

6 portioner/12 st.

Ingredienser
BOTTEN
3 gelatinblad
50 g EASIS Fibersirup
½ dl vatten
50 g EASIS Multisød
½ tsk vaniljarom

20 g pastöriserade äggvitor
5 g EASIS Multisød
EASIS Florsød
50 g osaltade jordnötter

ÖVERDRAG
85 g EASIS Mörk choklad
1 msk kokosolja

Gör så här
Blötlägg gelatin i kallt vatten i cirka 10 minuter. Häll Fibersirup, vatten, 50 g Multisød och vaniljarom i en kastrull. Låt det koka i några minuter. Ta bort kastrullen från värmen. Pressa ut allt vatten ur de blötlagda gelatinbladen, lägg dem i kastrullen och rör om tills de smälter. Låt blandningen stå i 10 minuter.

Vispa äggvitorna med 5 g Multisød till en lätt maräng medan ”sockerlagen” svalnar lite. Häll marängen i en skål och ställ åt sidan.

Efter 10 minuters nedkylning vispar du sockerlagen på hög hastighet i 5–6 minuter tills den blir till ett tjockt skum. Tillsätt äggvitorna och vispa i 2–3 minuter.

Strö lite Florsød på ett bakplåtspapper. Sprid ut 12 klumpar av skummet på bakplåtspappret (använd till exempel en spritspåse). Fördela de osaltade jordnötterna på skummet och tryck ned dem ordentligt i smeten. Smält chokladen ihop med kokosoljan och täck de små skumbitarna (du kan också täcka botten när chokladen på toppen har stelnat).

Servera när chokladen har stelnat.
Relaterade produkter