Små pajer med marsipan, skyr och frukt

Artikelnummer:
8 portioner

Ingredienser:

Pajbottnar:
100 g vetemjöl
100 g fullkornsvetemjöl
65 g smör
80 g EASIS Perfect Fit socker- och fettersättning
1 ägg (50 g)

Fyllning:
100 g EASIS Marsipan
40 g EASIS Perfect Multisød
60 g smör
2 ägg (100 g)
1 tsk rivet citronskal (3 g)

Topping:
250 g skyr
1 tsk EASIS Perfect Söt
200 g blandad frukt (t.ex. äpple, jordgubbar och kiwi)
Eventuellt färsk mynta

8 små pajformar (du kan även använda 1 stor med en diameter på ca 18 cm)

Gör så här:
Blanda vetemjöl, fullkornsvetemjöl, smör och Perfect Fit i en skål. Arbeta in smöret i de torra ingredienserna. Tillsätt till sist ägg och knåda ihop degen.
Lägg plastfilm över bunken och ställ in degen i kylen i 30 min.

Blanda ihop EASIS Perfect Multisød, EASIS Marsipan och smör. Rör sedan ner ägg, salt och rivet citronskal.

Sätt på ugnen på 180 °C varmluft.
Smörj dina pajformar med lite smör. Väg ca 40 g deg till varje paj.
Tryck ut degen i pajformarna så att hela formen täcks.
Fyll pajerna med marsipanfyllningen och grädda dem i ca 20 min. Pajerna är klara när de är gyllenbruna. Låt dem svalna innan de toppas.

Blanda skyr och EASIS Perfect Söt och skär frukten i små bitar. Toppa pajerna med skyr och frukt. Garnera eventuellt med mynta.

1 portion à 135 g innehåller:
325 kcal
18,8 g fett
28,1 g kolhydrater
14,2 g kostfibrer
10 g protein
0,15 g salt