Sommarpaj av Annemette Voss

Artikelnummer:
Annemette Voss från ”Den store Bagedyst” (den danska motsvarigheten till ”Hela Sverige bakar”) har gjort en fräsch sommartårta utan tillsatt socker. Ett recept särskilt framtaget för EASIS.

”Jag älskar att jag kan erbjuda en bit av min värld till alla dem som vill leva ett liv utan tillsatt socker”, säger Annemette Voss

15 portioner

Svårighetsgrad: mellan
Förberedelsetid:  50 min
Gräddningstid: 20–25 min
Tid i kylskåpet: 30 min

Pajdeg:
80 g mjukt smör
170 g vetemjöl
65 g EASIS Perfect Multisød
0,5 tsk salt
2 äggulor
1 msk vatten
+ lite mjöl för utbakning

Chokladfyllning:
150 g EASIS Marsipan
65 g EASIS Perfect Multisød
120 g mjukt smör
1 medelstort ägg
3 äggulor
lite rivet apelsinskal (1/4 apelsin)
en nypa fint salt
100 g EASIS Mörk belgisk choklad

Till dekoration:
2 nävar färska bär efter eget önskemål
färsk harsyra
1 msk EASIS Perfect Strø
EASIS Vaniljglass eller creme fraiche

Gör så här:
Pajdeg: Nyp ihop det mjuka smöret med vetemjöl, EASIS Perfect Multisød och salt tills det liknar finriven parmesan. Arbeta ihop en deg med äggulor och vatten, och sluta knåda så snart du har fått en jämn deg. Lägg degen i en påse, platta till den lite och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.

Chokladfyllning: Arbeta ihop EASIS Ren rå marsipan med EASIS Perfect Multisød. Tillsätt sedan smöret i massan lite i taget och se till att det inte blir några klumpar. Rör i ägget, sedan äggulorna samt apelsinskal och salt. Smält chokladen på mycket låg värme i en tjockbottnad kastrull och rör i den varma smälta chokladen i massan. Rör ihop väldigt väl.

Strö ut lite mjöl på bakbordet och kavla ut pajdegen till ett 2–3 mm tjockt skal. Klä en pajform med avtagbar botten (20x20 cm eller 23 cm i diameter) med pajdegen och tryck ut den ordentligt längs kanten. Ta bort överflödig deg genom att rulla med kaveln över kanten.

Fördela chokladfyllningen i ett jämnt lager och grädda pajen i mitten av ugnen vid 180 grader (varmluft) i 20–25 minuter tills fyllningen har satt sig och pajen är gyllene längs kanten. Chokladfyllningen sväller upp lite under gräddningen och sjunker ihop något igen när pajen tas ut ur ugnen. Det är helt normalt.

Ställ pajen svalt och ta sedan ut den ur formen.

Servering: Servera den avsvalnade pajen med massor av sköljda färska bär, harsyra och EASIS Vaniljglass eller lite creme fraiche och avsluta med att strö över lite EASIS Perfect Strø.

Näringsinnehåll per portion (100 g):
Kcal 288
Fett 21 g
Kolhydrater 27 g
Kostfibrer 10 g
Protein 5,5 g
Relaterade produkter