Spenatfrallor

Spenatfrallor-  havrefrallor med spinat

Ingredienser
250 g havregryn (mixas till havremjöl i en matberedare)
200 g fryst spenat
300 g vaniljskyr
4 ägg
3 tsk bakpulver
2 tsk EASIS Psylliumfröskal
1 tsk grovt salt
1 tesked EASIS Perfect Multisød
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön
1 dl vatten

Pensling:
1 uppvispat ägg
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft. Lägg sedan spenaten i en skål. Häll kokande vatten över och låt stå tills spenaten har tinat. Blanda alla ingredienser med en handmixer och låt degen vila i 10 minuter. Forma frallorna med en våt sked. Receptet ger ca 8 frallor. Lägg frallorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Det är meningen att de ska vara klibbiga. Pensla frallorna med ägg och strö över solrosfrön och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter tills de är gyllenfärgade. Låt frallorna svalna helt innan du skär dem – annars kan de verka kladdiga i mitten. Smaklig måltid
Relaterade produkter