Tacos med krispig torsk och grönsaker

Ingredienser (4 portioner):
Panerad fisk:
225 g torsk
50 g grahamsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk rökt paprika
1 ägg
50 g EASIS Chips Salt

Annat:
½ rödlök
20 körsbärstomater
1 msk olivolja
30 g cheddarost
40 g spetskål
2 avokado
50 g skyr
20 g EASIS Sweet Chilisås
Saften från 1 lime
Salt och peppar till salsa
12 tortillabröd
Chili och koriander om så önskas

Viktförändring:
305 g panerad fisk blir 242 g panerad fisk efter gräddning i ugnen.

Gör så här:
Skär torsken i 12 medelstora bitar så att de passar i en taco.
Häll grahamsmjöl, salt och rökt paprika i en skål och blanda ordentligt. Krossa chipsen ordentligt och lägg dem i en separat skål. Ägget ska också vispas i en separat skål.

Doppa torsken först i grahamsmjölsblandningen, sedan i ägget och slutligen i de krossade chipsen.

Grädda den panerade torsken i ugnen i 200 grader (varmluftsugn) i ca 15 minuter tills bitarna är gyllene.

Hacka tomat och rödlök fint och lägg dem i en skål. Häll sedan olivoljan i skålen och blanda salsan ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Skär avokadon och kålen och förbered lime och cheddarost.
Blanda skyr med EASIS Sweet Chilisås till en dressing.

Värm tortillabröden och bred på dressingen. Fyll sedan dina tacos med kål, avokado, panerad torsk och salsa. Toppa med cheddarost, limesaft, chili och koriander om du vill.
Relaterade produkter